kleine spruit

Wanneer je baby’tje geboren wordt, gaat er zowel voor jou als voor hem of haar een hele nieuwe wereld open. Samen ontdekken jullie elkaar en leer je de wereld te bekijken door de oogjes van je kleine uk. Het is echt wonderlijk om samen die eerste mijlpalen te kunnen beleven! Dat eerste lachje, die eerste keer omrollen, zelfstandig rechtop kunnen zitten en de eerste stapjes, het zijn herinneringen die je een leven lang bij blijven! Ook op vlak van eten valt er een hele wereld te ontdekken voor je kleine schat. Als ouder wil je dat je kindje gezond eet en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Hier lees je enkele tips om van je kleine spruit een echte foodie te maken.

 

De gezondste maaltijd maak je zelf

Babyvoeding kun je zelf bereiden of al klaargemaakt in potjes aankopen in de supermarkt. Die potjes uit de supermarkt zijn superhandig op drukke dagen of om mee te nemen wanneer je op stap gaat, maar de meest gezonde babyvoeding maak je nog altijd zelf. Dat vraagt niet veel tijd en het is ook niet moeilijk. Bovendien weet je zo perfect wat je je kleintje voorschotelt. Maak ook zeker gebruik van de baby- en peutertijd van je kindje om hem zoveel mogelijk smaken te leren kennen. Tussen 6 maanden en 3 jaar staan kindjes het meest open om nieuwe smaken en texturen te leren kennen. Die kans mag je dus niet laten schieten! Door actief bezig te zijn met de smaakontwikkeling van je baby, leer je hem al van het prille begin gezonde voedingsgewoonten aan. Bovendien zal je ukkepuk later meer lusten als je hem in zijn eerste levensmaanden al regelmatig aan verschillende smaken en texturen laat wennen.

 

Heerlijke gerechtjes voor jouw fijnproever

Het is niet omdat je baby nog niet uit eten gaat, dat zijn eten niet restaurantwaardig kan zijn. Ook voor kleine kindjes kun je toffe, gevarieerde maaltijden bereiden. Op het internet vind je tal van babyrecepten die gezond zijn en de smaakpapillen van je kindje zullen plezieren. Ook wanneer je vegan of vegetarisch eet en deze gewoonte graag wil delen met je kleine schat, kun je hier tal van toffe babyrecepten voor terug vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een curry met bloemkool en sugarsnaps of rijstnoedels met groenten? Ook baby’s en peuters kunnen de wereldkeuken al vroeg leren kennen! Je kunt ter afwisseling van hun standaard ontbijt ook eens experimenteren met een fruitreepje met frozen yoghurt of een stukje kokosbrood. Loopt het water je al in de mond? Deze receptjes zijn zowel geschikt voor volwassenen als kinderen en maar een muisklik van jou en je gezin verwijderd. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *