Dinosaurussen zijn voor kinderen ontzettend interessant. Deze grote dieren hebben immers echt bestaan, maar ze zien er uit als monsters. Dit is natuurlijk speciaal, want het geeft kinderen de mogelijkheid om te fantaseren over het leven van de dinosaurussen. Het is daarom niet gek dat er in speelgoedwinkels altijd wel dinosaurussen speelgoed te vinden is. Maar waarom is het eigenlijk een goed idee om kinderen te laten spelen met dinosaurussen? En waarom is het belangrijk om de kinderen te stimuleren om te spelen met fysiek speelgoed? Daar willen wij je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral verder als je nog op zoek bent naar wat speelgoed voor de kleintjes!

Dinosaurussen speelgoed is leerzaam

Door kinderen te laten spelen met dinosaurussen speelgoed leren ze veel over de wereld. Deze dieren hebben namelijk echt bestaan, wat interessant is voor de kinderen. Ze willen meer weten over de geschiedenis van de dinosaurussen, hoe diersoorten komen en gaan, hoe dieren overleven en hoe de aarde over de jaren heen verandert. Voor het eerst komen ze in aanraking met de tijdlijn van de aarde, wat erg leerzaam voor ze is. Daarnaast kan het ‘enge’ uiterlijk van de dino’s kinderen indirect helpen om beter om te gaan met beangstigende situaties. Hoewel de dinosaurussen er eng uit zien, geeft het de kinderen rust om te weten dat de dino’s niet meer bestaan. De interesse die kinderen voor dinosaurussen hebben draagt bovendien bij aan de ontwikkeling op zintuiglijke, emotioneel en intellectueel gebied.

Stimuleert het gebruik van fantasie

Zoals verteld draagt dinosaurussen speelgoed bij aan de ontwikkeling van kinderen. Spelen met dino’s zorgt er namelijk voor dat het gebruik van fantasie bij kinderen gestimuleerd wordt. Ze kunnen namelijk zelf op avontuur gaan met het dinosaurussen speelgoed. Bovendien kunnen ze zich gaan voorstellen hoe de aarde er uit zag op het moment dat dino’s er leefden. De kleintjes vormen dus een geheel eigen wereld op basis van de kennis die ze hebben. Het dinosaurussen speelgoed zorgt er dus voor dat de kleintjes aan het denken worden gezet, wat goed is voor de ontwikkeling. Het gebruik van fantasie bij kinderen zorgt er immers voor dat ze beter gevoelens en ervaringen kunnen uiten en leren verwerken. Het is daarom ontzettend belangrijk om dit te stimuleren bij kinderen. Daarnaast helpt fantaseren de kleintjes ook om over angsten heen te komen. 

Fysiek speelgoed zorgt voor ontwikkeling motoriek

Ouders zetten kinderen tegenwoordig steeds vaker achter de tablet om daar de kinderen spelletjes op te laten spelen. Echter is het belangrijk dat we het blijven stimuleren om de kinderen te laten spelen met fysiek speelgoed zoals dinosaurussen speelgoed. De motoriek van kinderen kan namelijk ontwikkeld worden bij kinderen door het aanraken en vastpakken van speelgoed. Ze komen in aanraking met verschillende texturen en vormen, wat goed is voor de ontwikkeling. Om deze reden is het dus belangrijk om kinderen te laten blijven spelen met fysiek speelgoed. Natuurlijk kan het niet kwaad om de kinderen af en toe een spelletje te laten doen op de tablet, maar het is belangrijk om de balans hierin te vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *