Denk je dat spelen met je baby alleen bestaat uit buikwandelen en kinderliedjes zingen? Denk opnieuw! Er zijn allerlei spelletjes die je met je kleintje kunt doen om hem te helpen belangrijke vaardigheden te ontwikkelen – en ze zijn nog leuk ook, natuurlijk nog geen touche maar Hier zijn een paar voorbeelden..

Lichaam

  1. Kiekeboe: Dit klassieke spel is een geweldige manier om uw baby kennis te laten maken met het idee van de permanentie van objecten – dat wil zeggen, dat dingen nog steeds bestaan, zelfs als ze uit het zicht zijn. Het is ook een fantastische manier om te lachen! Om te spelen houd je gewoon een deken voor je gezicht, dan laat je het vallen en roep je “kiekeboe!” Herhaal dit zo vaak als uw baby het leuk vindt.
  2. Pat-a-Cake: Dit bekende spel is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de motoriek van uw baby, maar het is ook een uitstekende gelegenheid om hem te leren hoe hij zijn beurt moet opvolgen. Om pat-a-cake te spelen houdt u gewoon de handjes van uw baby vast en helpt u hem mee te klappen terwijl u het rijmpje opzegt. Dan is het zijn beurt om te klappen terwijl u de woorden zegt. Het kan zijn dat ze het in het begin niet perfect doen, maar ze hebben het snel door!
  3. De Itsie Bitsie Spider: Dit spel is perfect voor baby’s die net zelfstandig beginnen te zitten. Om het spel te spelen zit je met je gezicht naar je baby toe en zing je het klassieke kinderrijmpje terwijl je de bijbehorende handbewegingen maakt. Als je aan het einde van het liedje komt, help je je kleintje in zijn handjes te klappen om het spinnetje de tuit te laten beklimmen!
  4. Peas in a Pod: Dit eenvoudige spel is perfect om je baby te helpen met tellen en getallen. Om te beginnen laat je je baby twee erwten in een peul zien (je kunt echte erwten gebruiken of een ander klein speeltje). Help hem met tellen terwijl u zegt “één, twee… erwten in een peul!” Voeg dan nog een erwt (of een speeltje) toe en tel verder tot uw baby zijn interesse verliest of moe wordt.

Conclusie
Er zijn allerlei leuke spelletjes die je met je baby kunt doen – veel meer dan alleen kinderliedjes zingen! Deze spelletjes zijn niet alleen leuk voor jullie allebei, maar bieden ook waardevolle mogelijkheden voor de ontwikkeling van vaardigheden. Dus maak je klaar om plezier te hebben… en tegelijkertijd een band met je kleintje op te bouwen!

Kijk hier voor meer spelregels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *