Waar moet ik op letten bij een fopspeenkoord

Iedere jonge ouder is bekend met een fopspeen. Ze zijn er tegenwoordig in verschillende uitvoeringen, maten en soorten. Om een fopspeen niet kwijt te raken kan je gebruik maken van een fopspeenkoord of ook wel speenkoort. Het is super handig, want die speen zal niet constant op de grond vallen en je raakt hem dus niet zomaar kwijt. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fopspeenkoord? Wij vertellen het je graag in dit blog:

Wat is een fopspeenkoord?

Een fopspeenkoord, ook wel een speenketting of speenkoord genoemd, is super handig om de speen altijd bij je kindje te houden. Het zorgt er namelijk voor dat jouw kleintje de speen niet zal verliezen en voorkomt tegelijkertijd dat het op de grond valt. Je hoeft door gebruik te maken van een speenkoort met naam dan ook niet constant een nieuwe fopspeen te kopen. Het is dus zeker een waardevolle toevoeging aan de babyuitzet. Helemaal wanneer jullie vaak op stap gaan. Ze zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maten en kleuren. Bij By Thirza laat je zelfs een speenkoort met naam maken die geheel gepersonaliseerd is naar jouw wensen. Hoe tof is dat?

Dit is super belangrijk bij een goed speenkoord:

Een goed speenkoord hoort uiteraard veilig te zijn. Daarom zijn er een aantal vereisten die veiligheid en gezondheid garanderen bij het gebruik van een speenkoort:

1. Een speenkoort mag nooit langer zijn dan 22 centimeter om verstikkingsgevaar bij je kleinte te vermijden. Is het fopspeenkoord langer dan kan het verstrengeld raken om de hals van jouw baby. Dit wil je te allen tijde voorkomen.

2. Ga voor een fopspeenkoord dat vervaardigd is uit natuurlijke materiaal. Op deze manier is het zo natuurlijk mogelijk en vrij van chemicaliën. Koop daarom altijd je speenkoort met naam bij een betrouwbare bron zoals bij By Thirza.

3. Het materiaal waarvan het speenkoort gemaakt is, is afhankelijk van de voorkeuren van jouw kleintje. De een gaat liever voor zacht materiaal, de ander is helemaal verzot op wat harder materiaal zoals rubber kralen.

4. De kwaliteit van een fopspeenkoord moet natuurlijk gewoon goed zijn. Het moet niet uit elkaar vallen. Kies daarom geen fopspeenkoord met onderdelen die verlijmd zijn. Laat die maar liggen.

Tips bij het gebruiken van een fopspeenkoord

Wanneer je een speenkoord met naam aanschaft is het goed om onderstaande tips in acht te nemen:

1. Gebruik het speenkoord voor je kleintje altijd onder toezicht. Je weet nooit wat er gebeuren kan. Je doet er dus goed aan om je kindje altijd goed in de gaten te houden wanneer er een speenkoord bevestigd wordt aan een shirtje, jasje of broekje. Better safe then sorry toch?

2. Een speenkoort vervangt geen fopspeen of bijtring. Ook is het geen speelgoed. Gebruik het daarom alleen waarvoor het bedoelt is.

3. Gebruik het speenkoort niet in het bedje van je kleintje. Je bent er immers niet altijd bij wanneer je kleintje in bed ligt. Een losse knuffel of bijtring is dan altijd een betere oplossing. De speen zelf kan uiteraard wel mee naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *