Wie heeft er vroeger als kind niet mee gespeeld? We hebben het dan natuurlijk over LEGO. Waar het tot enkele jaren geleden vaak redelijk beperkt bleef tot eigen fantasieën, zien we dat er vandaag de dag slim wordt ingespeeld op allerlei verschillende hypes. Wat dacht je bijvoorbeeld van LEGO Star Wars? Hoe gaaf is het dat je niet alleen op televisie naar je favoriete superhelden kunt kijken, maar ze volgens ook nog eens kunt nabouwen met LEGO Star Wars. Niet alleen kan dit met Star Wars, maar met tientallen andere bekende films, series en games. Dit maakt het, dat LEGO ook vandaag de dag onverminderd populair is en misschien nog wel populairder is dan ooit.

The Skywalker saga

Het langlopende verhaal achter de originele Star Wars-serie loopt misschien tegen het einde van het jaar ten einde, maar gelukkig zal Disney de franchise binnenkort nieuw leven inblazen. Naast enkele nieuwe Star Wars-films en -series die op Disney Plus verschijnen, zullen ook klassieke films beschikbaar zijn via de dienst. Aangezien de serie weer aan populariteit wint, is het onvermijdelijk dat ook jongere generaties belangstelling zullen tonen voor Star Wars. De kans dat ze die oude films willen zien is klein. Gelukkig zijn er andere manieren om dit verhaal opnieuw te beleven, bijvoorbeeld via een LEGO Star Wars-game.

De voordelen van spelen met LEGO Star Wars

Spelen met lego kent natuurlijk allerlei te gekke voordelen. Niet alleen is het leuk om te doen, maar zorgt het ook voor een stukje ontwikkeling van het brein. Vooral bij jonge kinderen zien ze dat het spelen met lego zorgt voor een positieve ontwikkeling van de motoriek. Dit heeft er met name mee te maken dat de legosteentjes relatief klein zijn en er dus de nodige concentratie wordt gevraagd om ze op de juiste manier met elkaar te kunnen verbinden. Waar dit vaak voor volwassenen vanzelfsprekend lijkt, zien we toch dat dit bij kinderen net iets anders is.

Leuk en leerzaam

Spelen met Lego is natuurlijk niet alleen ontzettend leuk om te doen. Los van het feit dat veel kinderen zich er uren mee kunnen vermaken, zorgt het er ook voor dat je er het nodige van leert. Wat je namelijk leert, is dat je stap voor stap iets leer bouwen. Je begint bij een tekening en vanuit daar bouw je steen voor steen een prachtig bouwwerk. Op deze manier leer je ook direct geduldig te zijn. We kunnen je namelijk verzekeren dat het echt niet altijd zomaar in één keer lukt. Daarbij zijn de tekeningen zo gemaakt, dat je ook als bouwer je grijze massa nog even aan het werk moet zetten. Het is natuurlijk niet leuk om direct klaar te zijn. Des te belangrijker dus om er even rustig de tijd voor te nemen. Dus wil jij ook aan de slag met lego? Neem dan eens een kijkje op Bricklord.nl voor de beste aanbiedingen op het gebied van LEGO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *