Kinderen spelen buiten, knoeien en de echte kleine kwijlen. Al deze dingen zorgen ervoor dat de kleding van je kind vies is. Je blijft maar nieuwe kleding kopen, omdat de oude te klein, te vies of kapot zijn. In dit artikel geef ik een paar kinderkleding tips die ervoor kunnen zorgen dat de kleding langer mee gaat en dat je weet waar je de beste kleding kunt kopen voor jou kind.

Tip 1 vaker wassen

Dit is misschien niet een tip die je graag wilt horen, want de meeste mensen hebben al het idee dat ze aan de lopende band aan het wassen zijn. Maar het helpt door vaker te wassen. De kleding slijt dan wel sneller, maar dezelfde kleding wordt dan ook dichter op elkaar gedragen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen. Kinderen groeien namelijk zo snel dat ze soms maar een paar maanden dezelfde kleding kunnen dragen. En daarom kan het dus schelen als je kleding vaker wast, waardoor die kledingstukken vaker gedragen kunnen worden in die korte periode.

Tip 2 hogere kwaliteit

Dit spreekt misschien de eerste tip een beetje tegen, maar als je jongens- en/of meisjeskleding van hogere kwaliteit koopt dan gaan de kledingstukken langer mee. Er komen bijvoorbeeld veel minder snel gaten in de kleding. En soms zorgt een hogere kwaliteit er ook voor dat vlekken sneller weg te halen zijn en niet blijvend worden. Hogere kwaliteit kleding heeft natuurlijk wel een duurder prijskaartje eraan hangen, maar ook hier zal het waarschijnlijk het geval zijn dat je minder vaak kleding hoeft te kopen, omdat dus de oude langer gedragen kan worden.

Tip 3 tweedehands

Door zelf geen nieuwe kleding te kopen hoef je je geen druk te maken of de kleding wel vies mag worden. Het is een stuk goedkoper om kleding een tweede leven in te blazen en soms is het zelfs gratis. Als je bijvoorbeeld van oudere broers, zussen, neefjes, nichtjes of kennissen kleding krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *