zwangerschap

Het dragen van een buikband tijdens je zwangerschap levert verschillende voordelen op voor aanstaande moeders! Heb jij het dragen van zo’n band al eens overwogen? In dit artikel zetten we vijf belangrijke voordelen van de buikband voor je op een rijtje. Een buikband is slechts een voorbeeld van een hulpmiddel die maakt dat je minder last zal hebben van je zwangerschap.

#1: zorg voor ondersteuning van de baarmoeder

Een van de voordelen van het dragen van een buikband, is het feit dat deze je baarmoeder ondersteunt. Zeker in een periode waarin je veel stress ervaart of het erg druk hebt op je werk merk je dit. De druk op de banden waaraan je baarmoeder bevestigd zit neemt in die periode toe. Een buikband kan deze druk verminderen.

#2: bied je rug enige ondersteuning

Niet alleen de baarmoeder wordt ondersteund door de buikband. Ook je rug zal enigszins ondersteund worden. Zeker wanneer je buik boller begint te worden biedt dit verlichting gedurende de dag. Iedere moeder kent de vreselijke pijn aan de rug in de periode dat zij zwanger was.

#3: de huid van je bolle buik rekt minder uit

Ook niet onbelangrijk: een buikband maakt dat de huid van je buik minder uit zal rekken. Groot voordeel hiervan is dat je veel sneller terugkeert naar je oude postuur en de buik zich sneller herstelt. Zo heb je al snel weer de vorm van voor de zwangerschap!

#4: een buikband verbetert je nachtrust

Met een buikband slaap je over het algemeen beter! Dat is prettig, want je lichaam heeft de nachtrust nodig om te herstellen. De periode rond je zwangerschap is een aanslag op je lijf, waardoor voldoende rust cruciaal is om te kunnen blijven presteren.

#5: accentueer je babybuik

Tot slot biedt het dragen van een buikband je het voordeel, dat je babybuik geaccentueerd wordt. Deze hangt immers minder naar beneden door de buikband! Je mag best trots zijn op deze buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *