boxkleed kopen

Wanneer je kindje geboren is, mag hij of zij al snel in de box. Een boxkleed kopen, is essentieel om een comfortabele en veilige omgeving voor je baby te creëren. Te lang alleen in de box is niet goed, omdat kindjes het fijn vinden om dichtbij jou te zijn. Naarmate je kindje ouder wordt, zal hij langer in de box kunnen spelen. Als je kindje op de bepaalde leeftijd is dat hij of zij ook buiten de box kan, dan is een boxkleed ideaal als speelkleed.

In dit artikel lees je meer over waar je op moet letten bij een boxkleed kopen.

Het belangrijkste bij een boxkleed kopen

Veiligheid gaat voor alles, ook bij een boxkleed kopen geldt dit. Je kunt in de box niet zomaar een kleed of kussen leggen. En bij het aanschaffen van een boxkleed moet je erop letten dat het kleed vormvast is en niet te zacht. Een te zacht kussen of boxkleed brengt verstikkingsgevaar met zich mee. Wanneer je kindje op zijn buik ligt, en baby’s kunnen zich al snel zelf omdraaien, dan is er de kans dat zijn of haar hoofdje in een te zacht kussen of kleed komt te liggen! Kortom, koop een boxkleed dat stevig en comfortabel is. De meeste boxkleden zijn maximaal 3 cm en voelen stevig aan. Koop altijd in een specialistische winkel die je vertrouwt en ga niet voor de eerste de beste of voor de goedkoopste boxkleden.

Het juiste formaat boxkleed 

Voor boxen bestaan geen standaard maten. Er zijn echter wel maten die veel voorkomen. Wanneer je een boxkleed kopen gaat, dan kies je een formaat die net wat groter is dan de box. Hierdoor ontstaat er een zachte rand in de box die voorkomt dat het hoofdje, de armpjes of de beentjes tegen de rand of spijltjes stoten. Is jouw box bijvoorbeeld 67×92.5 cm? Dan is het juiste boxkleed 75×95 cm. Er bestaan ook ronde boxkleden die je dus in een ronde box kunt leggen. Ideaal zijn boxen die de mogelijkheid bieden om het vloertje op een hoogte af te stellen. Zo kan een kleine baby iets verder van de grond af liggen.

Boxmatras of boxkleed?

Je kunt, om een zachte, comfortabele plek te creëren een boxkleed kopen. Er zijn veel verschillende uitvoeringen in dikte en comfort. Het is belangrijk om te beseffen dat een boxmatras geen vervanging is voor een boxkleed. Je kunt een matras namelijk niet goed wassen, dit maakt het onhygiënisch. Als je een boxmatras hebt, dan doe je er altijd een boxkleed overheen die je wel in een handwas kunt doen. Zo blijft de plek waar je baby’tje ligt goed schoon.

Waarom is comfort belangrijk?

Je kindje zal ook wel eens een slaapje doen in de box, het is belangrijk dat, net als het matras van het bedje, het kleed voldoende comfort biedt. Je moet niet de harde grond eronder kunnen voelen. Let ook op het materiaal bij een boxkleed kopen, een stoffen kleed ligt veel lekkerder dan een plastic kleed. Hoewel plastic praktisch lijkt, kun je beter een stoffen kleed kopen en je kindje geen eten geven in de box. Bestel een heerlijk kleed nu snel via Baby’s Only

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *