Het Franse merk Moumout maakt kleding voor kinderen van nul tot zes jaar. Ze noemen hun creaties homewear voor kinderen. De pakjes, jurkjes, broeken en shirts zijn inderdaad perfect om samen met mama en papa lui en gezellig in de woonkamer te soezen. De ontwerpen bevatten geen vervelende elastiek en geen onnodige strikjes of knoopjes. Bovendien is de kinderkleding van Moumout hoofdzakelijk gemaakt van zacht katoen.

Dat katoen wordt gemaakt op verantwoorde wijze in een familiebedrijf in Portugal. Daar worden de stoffen volgens BSCI richtlijnen geproduceerd. BSCI staat voor Business Social Compliance Initiative, en het betekent dat het productieproces gecontroleerd wordt en dat alle werknemers kunnen werken in menswaardige condities. Verder draagt het katoen ook het oeko tex label, een label dat enkel toegekend wordt aan producten die ecologisch verantwoord zijn.

Het katoen wordt zachter gemaakt door herhaalde wasbeurten. Er worden geen chemische producten gebruikt. Dat is niet enkel beter voor het milieu, het is ook belangrijk voor kinderen met allergieën. De gevoelige kinderhuid wordt dus niet geïrriteerd door onnatuurlijke, of zelfs giftige stoffen. De verpakking van de kleding is gemaakt uit gerecycleerd papier en karton.

Voor de zomercollectie van Moumout kan je comfort verwachten met zachte kleuren en prints met sterretjes, panda’s en planten. Zo kunnen kinderen van ecologisch bewuste ouders met volle overgave spelen in de woonkamer of op het strand zonder zich zorgen te hoeven maken over schadelijke gevolgen voor het milieu.

Naast kleding kan je via de webshop van Moumout ook beddengoed en rugzakjes kopen.

Hier vind je Moumout en andere kinderbeddengoed

Op deze spulletjes vind je dezelfde prints terug, en ze werden gemaakt uit hetzelfde stevige, maar zachte katoen.

Specifiek op zoek naar hippe, leuke dekbedovertrekken voor een kind? Klik hier.

De hoofdzetel van Moumout vind je in Parijs, maar ook in Nederland en België kan je deze homewear voor kinderen terugvinden in verschillende kledingzaken die zich specialiseerden in kinderkleding van betere kwaliteit.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *