Waar-o-waar blijft de tijd? Twee maanden geleden lag je nog te puffen alsof je leven ervan af hing. En over twee weken mag je alweer bij jouw eigen baas aan de slag! Of je jouw werk nu met open armen ontvangt, of toch liever wat langer bij jouw wolkje was blijven hangen. Je moet op zoek naar een goede opvang voor jouw kleine spruit. Voor nu én voor later. In deze blog vertellen wij je alles over de mogelijkheden binnen Nederland.

#1 – Vrienden en familie

Veel jonge ouders doen een beroep op vrienden en familie als het gaat om kinderopvang. Denk bijvoorbeeld aan een ouder die al met pensioen is. Of een goede vriend die op een bepaalde dag vrij is. In veel gevallen zal dit gaan om een incidenteel dagje, waarop beide ouders van huis moeten zijn. Bijvoorbeeld voor een belangrijke afspraak, date night of een ander feestje. Het kan natuurlijk ook op frequente basis geregeld worden. Zo leert jouw kind andere mensen kennen én kun jij weer aan het werk.

#2 – Kinderdagverblijf

Ga je weer aan het werk, maar is er thuis niemand die voor jouw kind kan zorgen? Dan is de keuze voor een een kinderdagverblijf snel gemaakt. Deze vorm van opvang is bedoeld voor kinderen van nul tot vier jaar, waarvan de beide ouders werken. Ze worden opgevangen in groepen, waarin minimaal twee professionals toezicht houden. Als baby krijgen ze een individueel programma, waarin ze op dezelfde momenten slapen, eten en spelen. Daarna worden ze in een groep geplaatst, waarin ze om leren gaan met andere kinderen.

#3 – Gastouder

Zet je jouw kind liever niet in een grote groep bij de dagopvang? Maar wil je wel dat hij of zij in aanraking komt met leeftijdsgenoten? Kies dan voor een gastouder. Zij vangen vaak niet meer dan zes kinderen op. Jouw kind krijgt dus de optimale aandacht. En jouw kleine spruit leert ook nog eens met leeftijdsgenootjes omgaan. Ideaal voor de ontwikkeling dus! Ben je overtuigd en wil jij nu een gastouder zoeken? Vraag dan om de hulp van een gastouderbureau bij jou in de buurt.

Ben je sinds kort moeder? Maar staat jouw carrière ook niet stil? Dan kan het aanbod aan mogelijkheden voor kinderopvang overweldigend zijn. Jij wilt namelijk het beste voor jouw kind! Gelukkig is er in Nederland voldoende keuze. Van een kinderdagverblijf tot een gastouder. Het is allemaal mogelijk. Nu nog die knoop doorhakken!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *