In deze gekke tijd weet ik soms niet wat te doen. De opvang is gesloten voor de meeste kinderen en het enige wat wij thuis nog doen is elkaar afwisselen om te gaan werken. 

Normaal gesproken staan er allerlei dingen op de planning; boodschappen doen, lunchen, playdates, winkelen, etc. Nu kan dat allemaal niet en moeten we andere dingen verzinnen om een peutertje van bijna 2 jaar bezig te houden. 

Onze dag ziet er nu als volgt uit; 

We staan op als mijn zoontje wakker wordt, gelukkig voor ons is dat vaak pas na 9 uur. Dan ontbijten we samen aan de tafel en wordt er daarna een filmpje gekeken. 

Zodra zijn aandacht er niet meer bij is (vrij snel), gaan we over op de volgende activiteit. Van de week zijn we voor het eerst gaan kleien en dat wat een groot succes. Vooral de klei uit het potje halen en er weer terug in doen. Heel eventjes dacht hij dat het best eetbaar was, maar hij kwam er al snel achter dat het niet zo lekker is. 

Na zo ongeveer een kwartier tot maximaal een half uur, is hij er wel weer klaar mee. Dan is het tijd om even in de tuin te spelen. Om het leerzaam te houden laat ik hem zelf zijn schoenen en jas pakken. Onder het mom van korte opdrachten uitvoeren. 

Buiten spelen we met de bal of scheurt hij op een loopauto door de tuin. Lekker rondjes rennen is ook een favoriete bezigheid en pluspunt voor mama en papa, hij wordt er ook wel moe van. (Dat energie level is hoooog) 

Buiten spelen is iets wat minder snel verveeld, maar daar houden wij de tijd beperkt omdat het nog wel fris is. Eenmaal binnen wordt er gedronken en een koekje gegeten om weer even op te laden. 

Daarna is het al bijna tijd voor de volgende maaltijd en voor het middagdutje. Iedereen even nieuwe energie opdoen. 

Zodra het zonnetje weer beneden is gaan we door met de activiteiten. Even kleuren of bouwen met de blokken. Gedeeltelijk samen en gedeeltelijk alleen. Ik denk dat het goed is voor de ontwikkeling om ook te leren om jezelf te vermaken. 

Op z’n tijd lezen we samen een boekje en mag hij benoemen wat hij ziet in het boek. Of vraag ik hem dingen aan te wijzen. Zo leert hij waar het boek over gaat. 

Aan het einde van de dag ruimen we samen het speelgoed op en is het tijd voor het avondritueel. Weer een dag om. Het heeft ook z’n voordelen, dat heerlijk samen thuis zijn. 

Wat vind jij er van en wat doe jij nu met je kinderen? Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *