Hoe veilig is kunstgras?

U wilt dat uw huis er mooi en uitnodigend uitziet. Maar boven alles wilt u dat het een veilige omgeving biedt voor uw gezin en huisdieren. Als u eigenaar bent van commercieel onroerend goed, of openbare grasvelden of sportvelden beheert, is dit hetzelfde. Elke plek waar mensen ontspannen of kinderen en huisdieren spelen, moet gewoon veilig zijn. Dat is een van de beste redenen om uw natuurlijke gras te vervangen door kunstgras.

Een aantal jaren geleden ontstond er een groot debat over de veiligheid van kunstgras. Kunstgras producten van vandaag de dag verschillen erg met de oudere soorten kunstgras. Dankzij de vooruitgang in wetenschap en technologie is het niet alleen betrouwbaar en veilig, het presteert en ziet er ook veel beter uit.

Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende soorten en kwaliteiten kunstgras op de markt. Speciaal afgestemd voor bepaalde activiteiten, bijvoorbeeld kunstgras voor een voetbalveld.  Zorg er dus voor dat u precies weet wat u krijgt. 

Speciaal ontwikkelde kunstgras dat veilig is voor kinderen: kunstgras kinderopvang

Kunstgras is niet giftig

De potentiële aanwezigheid van lood was in het verleden een reden tot zorg, maar tegenwoordig is er geen reden voor bezorgdheid. Zolang u het juiste kunstgras kiest. Door kunstgras van de hoogste kwaliteit te eisen, weet u zeker dat u een product krijgt dat loodvrij is en vrij is van andere giftige stoffen.

Sommige mensen hebben ook hun bezorgdheid geuit over het rubbergranulaat dat als infill wordt gebruikt, vooral voor kunstgras sportvelden. Deze soorten kunstgras komen tegenwoordig niet veel meer voor. Maar het kan geen kwaad om altijd te informeren naar de veiligheid en materiaalgebruik. 

Kunstgras is veilig voor kinderen

Met het juiste kunstgras zorgt u op verschillende manieren voor de veiligheid van kinderen. Het nepgras is niet alleen niet giftig, het is ook niet-allergeen. Veel kinderen (volwassenen en huisdieren ook) zijn allergisch voor graspollen, waardoor ze tijdens het pollenseizoen niet veilig op het natuurlijke gazon kunnen spelen. Nepgras produceert geen pollen, dus het is de gezondste keuze voor alle soorten speeloppervlakken, van speelstructuren in de achtertuin tot gemeenschappelijke ballenvelden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *