Vroeger werd er vreemd aangekeken tegen ouders, die hun kindje naar de kinderdagverblijf stuurde. Gelukkig is de kinderdagverblijf inmiddels een breed geaccepteerd fenomeen in Nederland. Veel ouders werken beide buitenshuis, dus kinderopvang is enorm belangrijk geworden in vrijwel ieder jong gezin. Als jonge ouder wil je graag dat de opvang voor je baby of peuter goed geregeld is. Vriendelijke en deskundige professionals hebben vaak de voorkeur. Niet steeds een ander gezicht, maar een klein aantal vertrouwde gezichten. Hierdoor gaat je kindje zich snel vertrouwd voelen bij de kinderdagverblijf. Ook een mooie kindvriendelijke locatie is natuurlijk prettig voor je kindje. Wanneer jij met een gerust hart je kleine kunt achterlaten, kun je ontspannen aan het werk. Lees hier waarom het een waardevolle ervaring is voor je kind om te kiezen voor kinderdagverblijf omgeving Oosterhout

Kinderdagverblijf kan een kindje ook veel plezier bieden

In de moderne samenleving is het voor veel ouders gevoelsmatig geen keuzes. Beide ouders zijn buitenshuis aan het werk en dat blijft ook zo na de geboorte van hun eerste kindje. De zoektocht naar kinderdagverblijf is vaak ingegeven vanuit deze situatie. Er moet simpelweg opvang voor het kind geregeld worden tijdens werktijden. Voor veel kinderen is de kinderdagverblijf zeker geen straf om naar toe te gaan. Er worden vele leuke activiteiten gedaan. Er zijn andere kinderen om contact mee te hebben. Hoe jong je baby ook is, vaak kunnen ze al genieten van het kijken naar andere kinderen. De kinderdagverblijf is voor veel kinderen een vertrouwde omgeving, waar ze met veel plezier naar toe gaan.

De kinderdagverblijf kan een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling

Je kindje kan op verschillende manieren profiteren van de kinderdagverblijf. Het contact met andere kinderen is bijvoorbeeld niet alleen heel leuk, maar ook een goede oefenomgeving voor de jonge sociale ontwikkeling. Zeker tijdens de peuterfase leert je kindje enorm veel over bijvoorbeeld rekening houden met elkaar. Er wordt vaak geoefend in de kring met op elkaar wachten en naar elkaar luisteren. Belangrijke vaardigheden, die van pas komen tijdens de kleuterschool. De leidsters op een kinderdagverblijf hebben een opleiding om de algemene ontwikkeling van jonge kinderen te volgen. Wanneer zij zien dat een kindje zich niet goed ontwikkeld, trekken zij bij de ouders aan de bel. Denk bijvoorbeeld aan kindjes die niet goed leren spreken. Er kan dan van alles aan de hand zijn, van gehoorproblemen tot contactstoornissen. Als ouder is het fijn als professionals hierin met je meedenken. Vroegtijdig signaleren van ontwikkelingsproblemen is van groot belang om tijdig de juiste ondersteuning voor het kind en de ouders te regelen. Kortom de kinderopvang kan op heel veel manieren waardevol zijn voor zowel de ouders als het kindje. Het vormt een veilig omgeving, waar je kindje veel leert en plezier heeft, terwijl jij aan het werk bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *