ballenbak

Iedereen kent het wel; een indoor ballenbak van bijvoorbeeld Ikea of van een indoor speeltuin waar kinderen lekker in kunnen ravotten. Heb je geen tijd of zin om naar een dergelijke speeltuin te gaan of zijn deze gesloten (o.a. door de lockdown maatregelen), of is je kindje nog te klein voor een indoor speeltuin? Dan is het fijn om je kind al spelenderwijs thuis te laten ontdekken hoe leuk een ballenbak is. 

Je zou denken dat een ballenbak dan geen optie is om deze in huis te nemen of waarschijnlijk heb je hier eenvoudigweg ook nooit aan gedacht. Het mooie is dus dat je nu een eigen ballenbak voor je kleine kunt aanschaffen! Kijk op Ballenbakje.nl voor de leukste ballenbakken voor kinderen. Er zijn zeer veel verschillende soorten en maten ballenbakken verkrijgbaar. 

Een eigen ballenbak-aanschaf

Heeft het idee voor een eigen ballenbak jou (of je kind) ook enthousiast gemaakt? Houd er dan wel rekening mee dat er wel een aantal zaken van belang zijn om mee te nemen in je keuze voor een eventuele aanschaf van een eigen ballenbak. Let er wel op dat de ballenbakken die je zelf koopt, met name geschikt en bedoeld zijn voor de hele kleine kinderen. Let erop dat je je kindje niet alleen laat spelen in de ballenbak! Zeker als je kind nog onder de 2 jaar is, kun je hem of haar zeker niet zonder toezicht laten spelen. Ballenbakken zijn ook niet geschikt voor de al wat grotere kinderen. Daarvoor kun je beter een trampoline of ander (buiten)speelgoed aanschaffen.

Spelenderwijs ontdekken

Kinderen kunnen in een ballenbak lekker spelen en ontdekken. Het is een veilige manier van spelen, mits onder toezicht. Kinderen kunnen met de ballenbak ballen spelen, ermee gooien of erin duiken zonder zich pijn te doen of zonder dat zij hard kunnen vallen. Het spelen in de ballenbak zorgt er ook voor dat je kleintje bekend wordt met verschillende kleuren en kan op deze manier ook de motoriek trainen. Het spelen in een ballenbak is dus ook niet alleen leuk voor je kleintje, maar ook leerzaam en goed voor de algehele ontwikkeling! Ballenbakken zijn er in verschillende soorten en maten: rond, vierhoekig, met een glijbaan en natuurlijk ook in verschillende kleuren (zelfs met glitters) en dus af te stemmen op de kinderkamer of je woonkamer. Ook niet geheel onbelangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *