Zwangerschapskussen

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van het slapen. Naarmate de buik verder groeit wordt het steeds lastiger. Daarom is er een zwangerschapskussen ontworpen die jouw helpt beter te slapen. Deze kussens worden gemaakt in veel verschillende vormen. Ook kan je een kussen samenstellen. Omdat het slapen heel belangrijk is voor zowel de vrouw als de baby kan een kussen heel belangrijk zijn. Zo heb je dus verschillende soorten kussens die je kan bestellen. Je kan kussens bestellen in de zogeheten vormen. Hiervan een de c-vorm een van de bekendste die er is.

De vorm van een kussen kan enorm bepalend zijn voor de manier waarop je slaapt. Het is, bekend dat vrouwen over het algemeen moeilijk is slaap kunnen vallen als de buik groter wordt. Ze wete moeilijk een goede houding aan te nemen waarop je de dag erna veel last van je rug kan krijgen. Ook is een u-vorm erg kenmerkend onder de zwangere vrouwen. Dit is een grote kussen in een zoals de naam al zegt een u. Zo kan de buik rusten op de kussens en kan je liggen op beide zijde. Omdat veel vrouwen op de zij liggen is dit ook een erg goed geschikt kussen. Je hoofd leg je op de ronding van de U, dus aan de onderkant van de letter. Je armen en je benen klem je met het kussen zodat je het maximale resultaat eruit kan krijgen.

Een c-vorm

Bij een c-vorm heb je dit ook alleen dan aan een kant. Zo kan je hoofd liggen aan de bovenkant van het kussen. Je slaat je benen en je armen om het kussen heen. Dit noemen we ook wel de knuffel houding. Dit vinden de meeste zwangere vrouwen een fijnere kussen omdat deze ongeveer twee keer kleiner is dan de u-vorm kussen waardoor de partner er nog naast kan liggen. Daarom is dit een van de bekendste en fijnste kussens die er zijn.

Naast deze kussens heb je ook voedingskussens, dit zijn kussens die bijna net zo groot zijn als jou. Bij deze kussens kan je makkelijker draaien. Het heeft een flexibele vorm en de kussen is ook makkelijk buigbaar. Net als de andere kussens is dit ook echt een knuffel kussen. Zo kan je je benen en armen om de kussen slaan met je hoofd op het uiteinde. Zo bied je genoeg steun aan je hoofd en aan je buik om comfortabel te slapen. Een extra hoofdkussen is in dit geval dus overbodig om het bij te hebben. Je kan het namelijk zien als een groot kussen die je niet alleen voor je hoofd gebruik, maar voor je hele lichaam. De prijs van de kussens zijn ook enorm verschillend. Dit komt omdat het te maken met hoe groot de kussen is en hoe veel stof erin zit.

Een intensieve periode

Al die kussens gebruik je uiteraard, maar voor een intensieve periode en daarna meestal niet meer. Toch is dit een belangrijk onderdeel tijdens de zwangerschap. Er verandert ook veel in het thuissituatie. Een goede kussen is dus van belang, het zorgt er namelijk voor dat je een stabiele zijligging hebt, minder last van brandend maagzuur, betere nachtrust doordat je minder kans hebt op snurken en/of woelen. Een keuze zijn er dus in veel verschillende soorten. Daarom moet je kijken naar een kussen van goede kwaliteit erg belangrijk. Je moet wel rekening houden dat deze kussens aardig aan de dure kant is. Daarnaast zijn de kussens goed wasbaar. Je kan de hoes eraf halen en het met de hand wassen of het in de wasmachine doen. Het is enorm handig om het in de wasmachine te doen vanwege dat je dan niet veel omkijk naar hebt. Daarna hang je hem over een wasrek om hem te laten drogen. Doordat de hoes vaak dun is droogt het snel op.

Je hebt onder de voedingskussens ook nog een wig. Dit een onder de zwangerschapskussens de goedkoopste. Dit komt omdat de kussen klein en compact is. Dat is erg handig, zo hoef je de partner niet helemaal aan het andere kan van het bed te laten slapen. Het kussen kan je dus ook op drie manieren gebruiken.

–       Achter je rug, dit wordt veel gebruik als je ’s nachts veel draait en woelt.

–       Onder je hoofd, zo verminder je klachten zoals maagzuur.

–       Onder je buik, zo wordt het gewicht verdeelt bij je buik.

De nadelen wat eraan zit ligt aan jouw behoeftes. Het ontwerp van een wig onderscheid zich namelijk behoorlijk wat van de behoeftes van andere kussens. Sommige vinden een klein kussen dan ook fijner dan een grote. Het is vooral bij iedereen heel afwisselend. Veel vrouwen vinden met een grote buik een grote kusser fijner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *